czwartek, 15 listopada 2012

Po włosku

Wczoraj znów miałam ochotę przyrządzić coś smacznego na kolację. Przyjechał mąż więc miałam dla kogo gotować, co niestety nieczęsto się zdarza. Po raz kolejny przygotowałam nadziewane pomidory. Danie szybkie i mało skomplikowane, ale za to świetne w smaku.

Nadzienie:

makaron - użyłam kolorowych kolanek z falbanką
pieczarki
cebula - dodałam czerwoną
mozarella
parmezan
pietruszka - nie miałam akurat bazylii.

Pieczarki podsmażamy z cebulką, dodajemy ugotowany makaron, posiekana mozarelle i trochę startego parmezanu. Nadziewany wcześniej wydrążone pomidory i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na około 15-20min. Upieczone pomidory posypujemy pietruszką i tartym parmezanem.

Smacznego!




2 komentarze:

  1. Nominuję Cię do wyróżnienia Liebster Blog. :) Szczegóły u mnie na blogu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za odwiedziny. Mniam:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że do mnie zaglądasz.
Będzie mi bardzo miło jak zostawisz o sobie ślad.